BIONET - на допомогу тим, хто хоче бути здоровим

(044) 227-19-58
(097)079-38-85
(063)237-88-98
(050)157-99-45
(пусто)
 

Каталог

Блог / Новости

Блог / Новости RSS 2.0

Засоби для миття посуду: склад, шкоди.

Сьогодні сучасним господиням надається величезний вибір спеціально розроблених миючих засобів, які нібито можуть навіть у холодній воді вимити брудний посуд. Згідно рекламі вони навіть захищають від шкідливого впливу речовин миючого засобу шкіру рук, зволожуючи і доглядаючи за ними. Але як справи йдуть насправді, дійсно засоби для миття посуду нешкідливі, як нас намагаються переконати з телеекрану? 

З чого складаються миючі засоби для посуду.

90% пральних та миючих засобів, якими користуються українці, виготовлено на основі фосфатів, хлору, цеолітів, аніонних ПАР (поверхнево-активних речовин), які діляться на катіонні, неіоногенні, аніонні поверхнево-активні компоненти, які, власне кажучи, і зумовлюють якість самої процедури миття посуду. Натуральні речовини Парів відіграють важливу роль: карбоксиметилцелюлоза, наприклад, запобігає ресорбцию (або вторинне відкладення забруднень на вимитий посуд з самого засобу); гидротропи, посилюють розчинення парів. У засоби для миття посуду також входять допоміжні компоненти, які покращують їх миючу здатність. Солі перекисних кислот, солі слабких неорганічних кислот (силікати натрію, фосфати різного складу бікарбонат натрію), які володіють дезинфікуючими відбілюючим властивостями. До складу деяких засобів для миття посуду входять : ферменти, які здатні видаляти сильні білкові забруднення, стабілізатори піни і натуральні бактерициди. А ось діетаноламін містять всі миючі засоби, а цей компонент отруює печінку. Також практично у всіх засобах для миття посуду міститься хлор, парами якого ми дихаємо, після чого спостерігається головний біль, печіння в очах, утруднення дихання, втома і все це після звичайного миття посуду.

Аніонні ПАР - це найбільш агресивні з поверхнево-активних речовин. Вони викликають порушення імунітету, алергію, можуть уражати мозок, печінку, легені. Найгірше те, що ПАРи здатні накопичуватися в органах, і дуже сприяють цьому фосфати!!!, які посилюють проникнення ПАР через шкіру і сприяють накопиченню цих речовин в поверхневих тканинах. Кількість ПАР має бути зазначена на етикетках. Але, на жаль, це практикують далеко не всі виробники. Якщо кількість все ж зазначено, то краще купувати миючі засоби з часткою ПАР від 5% до 15%.

Це ж правило поширюється і на фосфати, їх частка має становити не більше 5%. Чим менше фосфатів міститься в миючих засобах, тим краще.

Фосфати також приносять велику шкоду організму людини. Проникаючи через шкіру і слизові оболонки, ПАРи призводять до посиленого знежирення шкіри, і навіть до порушення властивостей крові, розвитку ракових клітин.

Тому один з найнебезпечніших видів побутової хімії – це засоби для миття посуду. Вони не особливо токсичні, але постійно, по декілька разів на день потрапляють в їжу з „чистих тарілок”. Вже давно доведено, що вони важко відмиваються при митті посуду, навіть якщо ми по кілька разів омиваємо посуд проточною водою. Коли ми наступного разу їмо з цього посуду, їжа разом з хімією на посуді потрапляє до нас прямо в організм.  

В склад миючих засобів, як правило, входять компоненти для додання запаху - «аромату», тому вимитий посуд завжди так приємно пахне

Отруйні речовини деякі виробники маскують запахом, тому, чим різкіший і інтенсивніший запах, тим більше ймовірність, що перед вами засіб з небезпечними отруйними складовими.

В загальному звертайте будь ласка увагу по відношенню усієї  побутової хімії, яка використовується в побуті.

Чого не повинні містити засоби побутової хімії?

Гідрохлорид натрію – спричиняє захворювання серцево-судинної системи, негативно впливає на шкіру і волосся, підвищує ризик захворювання на рак!

Нафтові дистиляти – входять до складу поліролів і негативно впливають на зір та нервову систему людини.

Феноли та крезоли – їдкі бактерицидні речовини, які можуть викликати діарею, зомління та порушення функцій печінки і нирок.

Нітробензол – міститься у поліролі для підлоги та меблів, викликає знебарвлення шкіри, задишку, нудоту.

Формальдегід – сильний канцероген, який спричиняє подразнення очей, горла, шкіри та органів дихання.

Маючи знання про токсичні складові у побутових виробах люди зможуть робити власний обдуманий вибір на користь здорового майбутнього вже сьогодні. Здоров'я – найбільша цінність людини, яку вона передає своїм дітям, незнання та байдужість – великий ворог власному здоровлю.

Прочитавши цю інформацію і порозумівши її, будь ласка, зверніть увагу на складові засобу CLEADOі порівняйте з засобами для миття посуду, які пропонуються торгівельними мережами.


Лідери продажу

© Bionet в Киеве.